Doi foşti colegi de facultate dau de lucru în Arabia şi Australia tinerilor ingineri români: „Produsul nostru este know-how“

Autor: Radu Bostan 04.08.2014
Radu BraŞoveanu şi Cristian Pîrvulescu, doi ingineri din Bucureşti, au re­nunţat la începutul anului la posturile de manageri la firme de servicii energetice şi au intrat în afaceri pe cont propriu.
 
„Înarmaţi“ cu in­formaţii de la fos­te­le joburi şi cu o echi­pă tânără în ju­rul lor, cei doi prie­teni din facultate ţintesc afaceri de un milion de euro în primul an de activitate din exportul de ingi­ne­rie românească în Arabia Saudită şi Australia.
 
Din birourile găzduite de o vilă din se­co­lul 19, care a fost şi reşedinţa scriitorului Di­mitrie Bolin­ti­nea­nu, cei circa 20 de angajaţi ai Enevo Group pro­iectează staţii de trans­formare şi soluţii de auto­ma­tizare de proces pentru industrie şi sectorul energetic.
 
„Am început firma uitându-ne către export, iar produsul nostru este know-how. În străinătate, know-how-ul românesc chiar este foarte competitiv“, spune Cristian Pîrvu­lescu, 32 de ani, care şi-a asumat rolul de direc­tor general al Enevo. El a plecat de pe postul de busi­ness development manager după opt ani la Rom­electro, un grup cu afaceri de 100 milioane de euro.