Sanofi vrea să reducă producţia din Europa şi să renunţe la 200 de medicamente

Autor: Ioana David 18.07.2014
Sanofi, unul dintre cei mai mari producători de medi­ca­mente din lume, care pe piaţa locală deţine fabrica Zentiva din Capitală, analizează posibilitatea de a-şi reduce producţia din Europa, ca parte a unui program mai amplu, care vizează totodată renunţarea la un portofoliu de 200 de produse.
 
Presa internaţională citează un document intern de 25 de pagini, care a fost prezentat comitetului de investiţii în luna mai, şi care arată că producătorul francez a avut discuţii cu Abbott, Mylan şi firme de private equity pentru a vinde acest portofoliu evaluat la 6,3 mld. euro.
 
Printre produsele avute în vedere se numără chiar şi Plavix (din domeniul cardio­vas­cular), al doilea medicament din punctul de vedere al vânzărilor din portofoliul francezilor.
 
Sanofi a avut anul trecut vânzări de aproape 33 mld. euro, şi deţine 82 de facilităţi de producţie pentru medicamente (la care se adaugă 12 pentru vaccinuri şi 18 din domeniul vete­ri­nar) în întreaga lume, inclusiv în România. Sanofi a intrat în pro­ducţia locală în 2009 odată cu achi­zi­ţia cehilor de la Zen­tiva, proprietarii fostei fabrici Sicomed din Capitală.