Cum să urci cu bicicleta la cota 1.000

Autor: Ovidiu Dumitrescu 12.07.2014

A doua ediţie a evenimentului organizat de ProSport „Cu Bicicleta la Munte“ a adunat la start 75 de iubitori ai mersului pe bicicletă, care au avut de parcurs sâmbătă şi duminică traseul Bucureşti-Sinaia tur-retur. 300 de kilometri! Un test al ambiţiei pentru participanţii care au avut de înfruntat şi serpentinele etapei montane, scrie ProSport.

Startul s-a dat din Chitila, din parcarea Carrefour Colosseum, iar după ce Miţă de la Bere Gratis a dat semnalul pornirii, convoiul a plecat spre Sinaia. Supravegheaţi de trei autoturisme  Renault, o maşină a Ambulanţei, dar şi de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, sportivii au fost însoţiţi şi de oamenii de la Giant, partenerul tehnic, care s-a ocupat de toate problemele ivite. Programul a cuprins în total 14 pauze de hidratare şi alimentare. Coca-Cola a potolit setea rutierilor, oferind peste 3.000 de sticle de apă plată plus energizantele de rigoare. S-a făcut şi o scurtă oprire la Târgovişte, moment prielnic pentru o poză de grup în centrul istoric al oraşului. Lucian Mândruţă, iniţiatorul expediţiilor a fost unul dintre cei care au luat parte la asaltul pe două roţi al oraşului Sinaia. Mândruţă i-a încurajat în permanenţă pe colegii săi de pedalat, având grijă ca moralul acestora să nu aibă de suferit.

Momentul în care s-a început atacul pentru Cota 1.000 a fost punctul cel mai intens al primei zile. După 130 de kilometri de pedalat, o căţărare de 10 kilometri nu pare o floare la ureche. Chiar dacă nu a fost vorba de o competiţie, participanţii au avut ambiţia de a termina traseul. Micile dureri musculare nu au mai contat. De la punctul maxim atins, a urmat coborârea, partea cea mai relaxantă. Pe parcursul celor 10 kilometri de zbor, participanţii au atins o viteză medie de 50 km/h, cei mai curajoşi ajungând chiar şi la 75 km/h.

Citiţi mai multe despre evenimentul organizat de Pro Sport pe www.prosport.ro