Grecii de la NBG Securities îşi mută activitatea de brokeraj din România la ei acasă

Autor: Ioana Tudor 07.07.2014

Firma de brokeraj NBG Securities România, aflată pe locul şapte în rândul tranzacţiilor derulate pe bursa de la Bucureşti, şi-a transferat activitatea şi licenţa de tranzacţionare de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) către o sucursală a NBG Securities Grecia, divizia de investment banking şi brokeraj a Grupului National Bank of Greece, a declarat pentru ZF Cristian Micu, directorul general al firmei de brokeraj.

„NBG Securities România şi-a transferat activitatea şi licenţa de tranzacţionare pe BVB către o firmă care este o sucursală paşaportată sub MiFID (directivă europeană privind pieţele de instrumente financiare - n.red.) a companiei din Grecia“, a spus Cristian Micu.

Transferul a fost realizat pentru ca firma de brokeraj să aibă acces la un capital mai mare şi nu presupune restructurări de personal, care a fost mutat pe noua firmă, a spus Micu. „Noua entitate va avea acces la capitalul NBG Securities Grecia, care depăşeşte 10 milioane de euro, şi va putea oferi mai multe produse clienţilor în viitor“, a precizat Micu.

Cu cât operaţiunile pe care le derulează sunt de valori mai importante şi diversificate, cu atât firmele de brokeraj necesită un capital mai mare.