Radu Georgescu investeşte într-o platformă de plăţi pentru monede virtuale

Autor: Adrian Seceleanu 29.05.2014

Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori locali în IT, a devenit acţionar şi preşedinte al boardului pentru Coinzone, un start-up cu sediul central în Menlo Park - oraşul din SUA unde are sediul central şi reţeaua socială Facebook - care îşi propune să lanseze o platformă de plată globală pentru mai multe monede virtuale, printre care şi Bitcoin.

Unul dintre cofondatorii Coinzone, care şi-a asumat şi funcţia de CEO, este Manuel Heilmann - un manager cu o experienţă de 13 ani în comerţul electronic. Interesant este că înainte de a deveni parteneri la Coinzone Georgescu şi Heilmann au fost competitori pe piaţa globală de soluţii de distribuţie electronică de software: românul ca proprietar al Avangate, iar Heilmann ca vicepreşedinte al liderului pieţei, firma americană Digital River.

Georgescu a vândut Avangate în această primăvară unui fond de investiţii din San Francisco. Georgescu a intrat în acest business şi alături de Diwaker Singh - indianul care a fost implicat în tranzacţia istorică prin care Microsoft cumpăra în 2003 o soluţie antivirus dezvoltată în România. Echipa tehnică a Coinzone este formată în principal din români, potrivit datelor de pe pagina web a companiei. Compania are un potenţial semnificativ de creştere în condiţiile în care utilizarea monedelor virtuale va exploda, crede Heilmann