EnergoBit termină în toamnă o investiţie de 2 mil. € într-o centrală pe biogaz la Tulcea

Autor: Roxana Petrescu 09.05.2014
EnergoBit, unul dintre cei mai mari furnizori de echi­pa­men­te şi servicii pentru domeniul energetic cu afaceri de 176 mil. euro anul trecut, va finaliza în toamna acestui an un pro­iect de 2 mil. euro într-o centrală pe biogaz în Tulcea.
 
Reprezentanţii companiei spun că sunt interesaţi şi de alte proiecte în acest domeniu care a fost ocrotit de schim­bă­rile legislative care au afectat schema de sprijin pentru energia re­generabilă.
 
„Proiectul are o capacitate de 0,5 MW şi investiţia se ri­dică la 2 mil. euro. În toamnă va fi gata. Acum ne-am apucat de el“, spune Sorin Hanja, di­rec­tor de dez­vol­ta­re în cadrul EnergoBit ESCO, una dintre companiile care fac parte din gru­pul Ener­goBit. Pentru realizarea aces­tui proiect, clujenii de la EnergoBit au semnat un contract cu pro­ce­sato­rul de carne Carniprod Tulcea, controlat de omul de afaceri Nicolae Ciuleac (63 de ani). Pentru firme pre­cum Carni­prod proiec­tele pe biogaz sunt o oportunitate reală pen­tru a valorifica resturile rezul­tate din activitatea de bază.