Producătorul de tractoare IRUM mizează în acest an pe afaceri de 15 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 17.04.2014
Producătorul de utilaje agrico­le şi forestiere IRUM din Reghin şi-a bugetat pentru acest an o creştere de 2-3% a cifrei de afaceri, la aproximativ 15 mil. euro, după un avans de 2% în 2013. IRUM a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri netă de aproximativ 64 mil. lei (14,4 mil. euro), un profit de peste 12,6 mil. lei (2,9 mil. euro) şi un nu­măr mediu de 340 de an­gajaţi, con­form site-ului Ministe­ru­lui Fi­nan­ţelor .
 
„Estimăm pentru acest an o creş­tere de 2-3% a afacerilor faţă de anul 2013. Anul tre­cut piaţa a fost în creş­te­re, trend ce se va men­ţi­ne şi în perioada ur­mă­toa­re“, a spus Mir­cea Eugen Oltean, di­rec­tor general al IRUM Reghin.
 
Compania este spe­cia­li­zată atât în fa­bri­carea tractoarelor şi a utilajelor TAF (Trac­toa­re Articu­la­te Fo­res­tie­re), cât şi a al­tor uti­laje agri­cole şi forestie­re, încăr­că­toare, trans­portoare, echi­pamente pen­tru în­tre­ţinerea dru­mu­rilor fores­tie­re, pro­ducând totodată pie­sele afe­ren­te aces­to­ra. IRUM pro­duce în pre­zent la fa­bri­ca din Reghin o no­uă gene­ra­ţie de trac­toare articulate fo­restiere, schim­bate atât la nivel de design, er­gonomie şi confortul postului de lucru, cât şi la nivel tehnic, cu o pro­duc­tivitate mai bună faţă de modelele precedente.