Obama: Sunt mai îngrijorat de o bombă nucleară care ar putea exploda în Manhattan decât de Rusia

Autor: Ştefan Stan 26.03.2014

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, a declarat în timpul unei conferinţe din Olanda că este mai îngrijorat de o bombă nucleară care ar putea exploda în Manhattan decât de Rusia şi acţiunile recente din Ucraina, scrie Business Insider.

Comentariul lui Obama a venit ca răspuns pentru un reporter de la canalul de televiziune ABC, care l-a întrebat pe preşedintele american dacă Mitt Romney, contracandidatul său de la alegerile prezidenţiale din 2012, avea dreptate când numea Rusia “principalul adversar geopolitic”.

“Acţiunile Rusiei sunt o problemă, dar nu reprezintă principala ameninţare la securitatea Statelor Unite. Sunt mult mai îngrijorat de posibilitatea detonării unei bombe nucleare în Manhattan decât de Rusia”, a declarat Obama.   

Obama a continuat remarcile la adresa Rusiei şj a declarat că “Rusia este o putere regională, care îşi ameninţă vecinii profitând de slabiciunea lor, nu de puterea ei”. Preşedintele american a comparat SUA cu Rusia şi a subliniat diferenţele dintre influenţa pe care o are America asupra statelor din jur şi influenţa rusească.

“Statele Unite” nu trebuie să îşi invadeze vecinii pentru a avea relaţii bune cu ei”, a spus Obama.

Preşedintele Statelor Unite a mai adăugat că susţine sancţiunile impuse Rusiei şi că este îngrijorat de posibilitatea unei invazii ruseşti în estul Ucrainei.