Taiwanezii de la HTC au lansat noul vârf de gamă: HTC One M8

Autor: Ioana Nita 25.03.2014

HTC a lansat smartphone-ul HTC One (M8), vârful de gamă al companiei taiwaneze care înlocuieşte modelul HTC One (M7) – supranumit smartphone-ul anului 2013 în presa internaţională.

Noul model vine echipat cu o cameră foto îmbunătăţită, dotată tehnologia Duo Camera şi cu funcţii precum HTC UltraPixel şi Dual Flash, precum şi cu o funcţionalitate nouă - Motion Launch care poate detecta poziţia telefonului în mediul înconjurător, prin intermediul unor senzori de mişcare. Astfel, utilizatorul poate interacţiona cu telefonul fără a aprinde ecranul, un exemplu fiind funcţia Auto Answer care permite preluarea unui apel prin apropierea telefonului de ureche, fără a atinge ecranul cu degetul.

Faţă de predecesorul său, HTC One M8 dispune de un ecran mai mare de 5 inchi cu afişaj full HD, procesor quad-core de 2,3 GHz, slot pentru card de memorie microSD şi cameră foto secundară de 5 MP.

Vârful de gamă al companiei taiwaneze este compatibil cu tehnologia LTE (4G), rulează versiunea 4.4 KitKat a sistemului de operare Google Android şi are o interfaţă nouă - HTC Sense 6.

HTC One (M8) - specificaţii tehnice