Comănescu, după o investiţie de 44 de milioane de dolari într-o nouă platformă de foraj: Dacă apar oportunităţi, mai luăm şi altele

Autor: Roxana Petrescu 10.03.2014
Gabriel Comănescu, omul de afaceri care controlează compania de foraj ma­rin Grup Servicii Petroliere (GSP), şi-a mărit flota de platforme cu o nouă unitate în urma unei inves­tiţii de 44 mil. dolari, sprijinită de EximBank. Noua platformă, Uranus, are deja un contract pen­tru Marea Neagră cu Pe­­trom, cea mai mare com­­pa­nie din Ro­mâ­nia, şi completează por­­tofo­liul de 6 plat­for­me deţi­nut de omul de afa­ceri constănţean.
 
WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom S.A.
 
 
„Cinci luni au durat lucrările de modernizare. Platforma a fost cumpărată de la Transocean (una dintre cele mai mari companii la nivel mon­dial spe­cializată în forajul marin - n.red.). În total am in­­ves­tit 44 de milioane de dolari în această uni­ta­te, su­­mă care include atât costul achiziţiei, cât şi lu­cră­ri­le de modernizare. O parte din lucrări au fost asi­gu­ra­te prin intermediul echipamentelor produse la 1 Mai Ploieşti (producător de utilaj petro­lier care face par­te din grupul Upetrom, controlat de Co­mă­nes­cu - n.red.)“, a declarat Gabriel Comănescu. Po­trivit acestuia, platforma era de doi ani în stagnare.