Chilipir imobiliar de la premierul Ponta şi vicepremierul Oprea pentru PSD şi UNPR: vile în centrul Capitalei, la sume de peste cinci ori mai mici decât „preţul corect” cerut de RA-APPS altor cumpărători

Autori: Anca SIMINA , Cristian ANDREI 18.02.2014
Îndemnul din secolul trecut „Daţi un leu pentru Ateneu” a fost adaptat de Victor Ponta – şeful de partid – pentru a intra în istoria PSD ca liderul care a cumpărat de la Regia de stat subordonată lui Victor Ponta – premierul – sediul central din Bulevardul Kiseleff, numărul 10. Pentru a plăti mai repede suma de 4.334.909,6 lei, negociată cu RA-APPS a fi achitată în rate timp de trei ani, Ponta le-a cerut liderilor din teritoriu  să se asigure că fiecare din cei 500.000 de PSD-işti va contribui cu câte 5 lei.

PSD şi UNPR sunt, din datele obţinute de gândul de la RA-APPS, singurele partide care au profitat până azi de noua lege prin care sediile formaţiunilor politice se pot cumpăra, în rate, fără credit bancar, direct de la stat. Pentru cele două clădiri aflate, gard în gard,  în centrul Capitalei, partidele lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea au plătit mai puţin de 330 de euro pe metrul pătrat.

Contractele au fost încheiate în decembrie, la două luni după ce Guvernul Ponta a adoptat, prin Hotărâre, normele de aplicare a legii votate în Parlament în 2013. Din preţul total negociat raportat la suprafaţă, rezultă că PSD are de plătit în jur de 275 de euro pe metrul pătrat construit, în timp ce UNPR a devenit proprietară în clădirea din strada Gheorghe Brătianu, numărul 7, dând 325 de euro pe metrul pătrat. Potrivit Hotărârii de Guvern, preţul, sub cel cu care se fac tranzacţiile imobiliare între privaţi în zonă, a fost stabilit de "un evaluator independent".

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info