Cum a ajuns să-şi deschidă Dragoş Petrescu primul restaurant City Grill în România, deşi voia să-l inaugureze în Italia

Autor: Ioana Matei 01.02.2014

Criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu, Bogdan Enoiu, directorul general al grupului McCann Erickson România, proprietarul City Grill, Dragoş Petrescu şi partenerul fondator al casei de avocatură Biriş Goran, Gabriel Biriş au fost vorbitorii primei ediţii, dedicată primului an de aparţie a revistei.



2004 l-a găsit pe Dragoş Petrescu lucrănd într-un restaurant McDonald’s din Milano, pentru a-şi îndeplini visul de deschide un magazin în franciză în Italia.

Deşi obţinuse contractul, Ambasada Italiei în Romănia nu i-a permis începerea unei afaceri în peninsulă, astfel, a deschis primul City Grill din Romănia. În cariera lui, a ajuns  a ajuns la concluzia că “Există două specii de oameni: antreprenorii şi angajaţii, iar pentru a fi antreprenor trebuie să fii puternic, determinat şi să nu îţi imaginezi că vei avea piscină şi elicopter, la fel ca Lupul de pe Wall-Street. Ingredientele sunt cele 10000 de ore de muncă pentru un lucru făcut cu adevărat bine, după cum spunea şi Malcolm Gladwell în <Excepţionalii>”.

Citiţi mai mult pe www.businessmagazin.ro.