Au pe mână 54.600 de miliarde de dolari: Lista pe care şefii de la finanţe şi cei de la BVB ar trebui să o aibă lipită pe perete

Autor: Roxana Pricop 20.12.2013

Cei mai mari o sută de manageri de bani din lume, care pot decide soarta unei naţiuni dintr-o semnătură pusă pe un ordin de tranzacţionare, administrează 54.634 mld. dolari. Dacă aceşti giganţi ar aloca 0,1% din avere României, ei ar putea cumpăra toate companiile listate pe bursa de la Bucureşti, titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor într-un an şi le-ar rămâne bani şi pentru privatizările viitoare ale statului.

Promovarea României în rândul marilor administratori de active ar trebui să fie o prioritate pentru autorită­ţile statului, pentru condu­cerea Bursei de Valori Bucureşti, dar şi pentru brokeri şi managerii companiilor listate.

Cei mai mari o sută de manageri stau pe active de 54 de trilioane de dolari şi atragerea pe piaţa locală a câteva sute de milioane de dolari de la aceşti giganţi ar rezolva multe din problemele pieţei de capital şi ar reporni economia.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.