Howard Johnson a cerut declasificarea la patru stele pentru a prinde evenimentele companiilor farma

Autor: Mirabela Tiron 04.11.2013

Hotelul Howard Johnson din Capitală, cu o capacitate de 285 de camere, a cerut declasi­fi­carea de la cinci stele la patru stele pentru a putea găzdui eve­ni­mente organizate de jucătorii din industria farma, care au stabilit anul trecut că nu vor mai face evenimente la cinci stele.

„Am cerut declasificarea la patru stele anul acesta pentru a prinde mai mult business din sec­torul farma, o piaţă foarte bună pe eve­ni­mente“, a spus Sonia Năstase, directorul general al hotelului, care apare acum pe site-urile de rezervări ca fiind clasificat la patru stele în loc de cinci cum era până acum.

Evenimentele organizate de companiile farma pentru medici, care asigură venituri substan­ţiale pentru hoteluri, nu mai pot avea loc în hoteluri de lux de cinci stele, potrivit unui cod etic al Asociaţiei Române a Pro­ducătorilor Internaţionali de Medi­ca­men­te (ARPIM). Nu există informaţii publice legate de nu­mărul de eveniment organizate de companiile farma în ţară, însă piaţa de medicamente se ridică la 2,6 miliarde de euro anual.

Primul hotel care a cerut declasificarea de la cinci la patru stele, anul trecut, pentru a putea găzdui evenimente ale acestei industrii a fost hotelul Crowne Plaza din Bucureşti, de­ţi­nut de omul de afaceri George Copos.