Ca la „promoţii“: investitorii au dat năvală la acţiuni Romgaz în ultima zi cu discount de 5%

Autor: Roxana Pricop 29.10.2013
Investitorii de retail au subscris 11,4 milioane de acţiuni Romgaz ieri, ultima zi în care au be­ne­fi­ciat de un discount de 5% din pre­ţul final de ofertă, cât în pri­mele patru zile de ofertă. Tranşa de re­tail este de aproape trei ori subscrisă cu trei zile înainte de închiderea ofertei Rom­gaz.
 
WikiZF: Profilul companiei Romgaz 
 
Ieri, 28 octombrie, a fost ultima zi în care investitorii de retail au beneficiat de o reducere de 5% din preţul final de ofertă, iar acest lucru s-a regăsit într-un volum record al subscrierilor. De marţi 22 octombrie până ieri, la ora 17.00, in­ves­titorii de retail au subscris 24 mi­lioa­ne de acţiuni în valoare de 768 mil. lei, din care 11,4 mil. acţiuni au fost sub­scrise ieri. De azi până joi, 31 octom­brie, discountul din preţul final de ofer­tă coboară la 3% pentru micii in­ves­titori.
 
„Este agitaţie mare, telefoanele sună întruna. Investitorii vor să bene­fi­cie­ze de discount şi se grăbesc să com­ple­teze formularele de subscrieri astfel încât ordinele de cumpărare să fie înre­gis­trate cât mai rapid în sistem“, a spus un broker implicat în distribuţia ofertei Romgaz. Discountul de 5% se aplică doar pen­tru un prag maxim de 10.000 de ac­ţiuni; restul de acţiuni subscrise peste acest prag nu beneficiază de discount.