Planurile lui Sorin Oprescu: Nu se gândeşte „deocamdată“ la preşedinţie, dar nu s-ar da în lături să aibă toată puterea în Bucureşti

Autor: Otilia Ciocan 20.10.2013

A avut şi are încă multă priză la public. De aceea, alături de Mugur Isărescu, numele său este pronunţat în momente de criză sau de cum­pănă în legătură cu o posibilă candidatură la ale­gerile prezidenţiale. Nu zice niciodată un „da“ sau „nu“ definitiv cu privire la acest aspect - iar reţeta a respectat-o şi ieri când a fost invitat la emisiunea „După 20 de ani“ difuzată de ProTV.

A învăţat în cariera politică - chiar dacă susţine că nu face politică - să fie ambiguu. Nu doar declaraţiile sale, ci şi proiectele sale sunt uneori vagi, ceea ce îl salvează este aparenta naturaleţe şi discursul dezinhibat.

În emisiunea de la ProTV, Oprescu a su­gerat că nu are destulă putere în Capitală, deşi are multe planuri, şi aşteaptă ajutorul guver­nului. Descentralizarea preconizată ar putea aduce ceva nou şi în modul de funcţionare al ad­ministraţiei Bucureştilor – pentru că nu este bine ca oraşul să funcţioneze ca şapte oraşe – arată edilul-şef.

 

Ce a mai spus Oprescu la ProTV:

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2013