Pericolul la care suntem expuşi în fiecare zi din cauza banilor

Autor: Cătălina Butan 08.09.2013

Un student român la farmacie a realizat un proiect în care demonstrează cât de dăunători pot fi banii pentru sănătatea nostră, fiind purtători de bacterii şi boli, potrivit motherboard.vice.com.

Sorin Popescu, în vârstă de 23 de ani, a realizat studiul “Analiza răului pe care banii îl poartă” în care demonstrează cât de uşor putem contacta microbi de pe bani.

Popescu a recoltat bacterii de pe bani pe care le-a incubat în capsule folosind lichide speciale. După mai mult de 24 de ore în care bacteriile s-au dezvoltat în incubator, acestea au mâncat tot ce se găsea în capsulă, s-au deshidratat şi au murit.

 

Cât timp rezistă bacteriile pe bani?

În jur de două, trei persoane care ating banii pot fi infectate cu aceste bacterii. “Fără nutriţie, bacteriile mor. Stafilococul poate rezista mai mult fără să se hrănească, astfel cel mai probabil, este mai infecţioasă decât celelalte”, a spus Popescu.

Printre bacteriile pe care le găzduiesc banii se numără E.Coli, stafilococus, aureaus, stafilococul alb, neisseria şi eterococus.Toate acestea cauzează infecţii urinare, genitale, infecţii ale sângelui, afecţiuni pulmonare, chiar şi meningită.