Cum a fost exclus din profesie unul dintre cei mai influenţi avocaţi din România

Autor: Andrei Cîrchelan 29.08.2013

Excluderea din profesie a avocatului Doru Boştină, care până de curând a condus firma de avocatură Boştină & Asociaţii, unul dintre cei mai puternici jucători din piaţa locală a avocaturii de business, a venit la 10 ani după lansarea unei plângeri penale care a avut ca rezultat condamnarea avocatului la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals şi uz de fals.



„E o chestiune tristă faptul că un avocat a ajuns să fie exclus din Barou. Cazul lui Doru Boştină nu este unic, doar că aici e vorba de o persoană mai importantă. La dosar s-au uitat mai mulţi judecători, Consiliul UNBR şi Consiliul Baroului, iar lucrurile sunt clare, e mate­ma­tică, decizia UNBR a venit în urma condam­nării penale“, a declarat pentru ZF Daniel Voicu, managing partner al firmei de avocatură Voicu & Filipescu

Boştină a fost condamnat în 2011 de Curtea de Apel Bucureşti la trei luni de închi­soare cu suspendare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Avocatul a contestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă instanţa supremă a respins ca nefondat recursul avocatului Doru Boştină, în iulie 2011. Decizia a rămas definitivă.

„De afară lucrurile se văd simplificat, că a fost sau nu a fost furt, dar dosarul, văzut din interior, e mult mai complex şi nu putem şti cum s-a ajuns aici“, a mai spus Voicu.

Doru Boştină nu a răspuns solicitărilor ZF pentru a-şi prezenta un punct de vedere.