Miliardarul John Paulson, căsătorit cu o româncă, a cumpărat pianele Steinway cu 503 mil.dolari

Autor: Roxana Pricop 14.08.2013

Fondul de hedging Paulson&Co, condus de John Paulson, unul dintre cei mai bogaţi manageri de fonduri de hedging, va cumpăra producătorul de piane Steinway cu 503 milioane de dolari, după ce a reuşit să elimine din competiţie un al fond de investiţii, care oferise cu 70 milioane de dolari mai puţin pentru celebrul producător.

Paulson va plăti 40 de dolari pentru o acţiune Steinway, companie cu o istorie de peste 160 de ani. Tranzacţia urmează să fie încheiată în luna septembrie, scrie Wall Street Journal.

Tranzacţia are loc la o zi distanţă după ce fondul de investiţii Kohlberg & Co s-a retras din cursa de preluare, după ce iniţial a făcut o ofertă de 438 milioane de dolari (35 dolari/acţiune).

Tranzacţia este cu atât mai surprinzătoare cu cât John Paulson şi-a făcut o reputaţie pe Wall Street după ce a câştigat 15 miliarde de dolari pariind pe spargerea bulei imobiliare în SUA. Din 2007, el nu a mai fost aşa de inspirat şi a fost urmărit de ghinion în investiţiile pe care le-a făcut. Fondurile Paulson au pierdut aproape 5 miliarde de dolari în 2012, parte din cauza pariului neinspirat pe aprecierea aurului şi o parte din cauza retragerilor făcute de investitorii nemulţumiţi. El este căsătorit din anul 2000 cu românca Jeni Zaharia (în prezent Jeni Paulson).