O fetiţă de 11 ani din Marea Britanie are un coeficient IQ mai mare decât al lui Albert Einstein

Ziarul Financiar 09.08.2013
O fetiţă de 11 ani din Marea Britanie a fost depistată cu un coeficient de inteligenţă mai ridicat decât al unor savanţi renumiţi, ca Albert Einstein sau Stephen Hawking, scrie publicaţia britanică Express, citată de Global Post.
 
Cerys Cooksammy-Parnell, din Northampton, a obţinut un scor de 162 de puncte pe scala Cattell B la testul IQ de la Mensa, o instituţie britanică de învăţământ dedicată copiilor supradotaţi. 162 este punctajul maxim care se poate obţine la testul Mensa. Punctajul o plasează printre cele mai intelgente persoane din Marea Britanie.
 
Într-un interviu acordat publicaţiei Express, Cerys mărturiseşte că nu are deocamdată preocupări "intelectuale", dar că în viitor vrea să devină guvernatorul Băncii Angliei.
 
Cerys a făcut testul doar pentru a vedea unde se situează comparativ cu tatăl său, care obţinuse un scor de 142 de puncte la o testare similară. "Nu ştiu dacă rezultatele reprezintă ceva bun sau rău dar ştiu că de acum o să ma contrazică mereu", a declarat tatăl fetiţei.