Omar Hayssam a fost prins. Guvernul şi Preşedinţia trebuie să explice ce legături au cu Bashar Al-Assad

Autor: Iulian Anghel 20.07.2013
Domnul Omar Hayssam, terorist de talie mondială, nu a avut nicio şansă. Serviciile noastre secrete l-au găsit şi l-au adus în ţară pentru a-şi ispăşi binemeritata pedeapsa şi, dacă nu-l găseau vineri, îl găseau oricum pentru că şi în Iad te poţi trezi, în mod neautorizat, cu o furculiţă înfiptă-n fund.

 
Printr-o remarcabilă operaţiune “neautorizată”, SUA l-au lichidat pe Bin Laden.
 
Printr-o remarcabilă operaţiune “neautorizată” serviciile noastre secrete au pus stavilă acţiunilor nepotrivite cu legile în vigoare ale domnului Omar Hayssam.
Nu era, totuşi, mai simplu, să fie spus: a fost greu, dar l-am găsit, l-am adus, va ispăşi pedeapsa la care a fost condamnat?
 
Guvernul României şi preşedintele, admit, cu gura până la urechi că au aprobat o acţiune “neautorizată” pe teritoriul unui stat străin – sau “autorizată” fără ştirea celuilalt? Serviciile secrete româneşti care l-au scăpat pe Omar Hayssam printre berbecuţi?
 
Spun ceva, aparent fără legătură cu subiectul: România s-a opus, în cadrul UE, vânzării de arme opoziţiei siriene care luptă împotriva lui Bashar Al-Assad. Domnul Băsescu spune că avem 15.000 de cetăţeni acolo şi nu-i putem lăsa de izbelişte. De aceea nu ne retragem ambasada din Siria, deşi ambasadele occidentale s-au retras, într-un efort de solidaritate.
 
Guvernul şi Preşedinţia îşi arogă, fiecare, meritul aducerii în ţară a lui Hayssam, aflat, până la noutăţile de ultima oră, într-o închisoare din Siria.
E bine că a fost adus, dar preşedintele Băsescu, în primul rând, şi apoi Guvernul va trebui să explice care sunt legăturile lor cu Bashar Al-Assad.