Şefii Tarom continuă să se acuze unii pe alţii în public, deşi admit că este „contraproductiv“ şi că firma are nevoie de linişte

Autori: Mirabela Tiron , Adelina Mihai 03.07.2013

Preşedintele CA al Tarom: „Suntem nemulţumiţi de activitatea CEO-ului, reducerea pierderilor a fost făcută de noi“.

CEO-ul Tarom: „Mi-am îndeplinit obiectivele, am redus pierderile“.

Un nou episod al scandalului creat de managerii „privaţi“ de la Tarom a avut loc ieri după ce Dan Pascariu, preşedintele consiliului de administraţie al Tarom, a organizat o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor făcute de actualul CEO şi un fost membru al board-ului companiei. Astfel, managementul „privat“, menit să scoată la liman o companie care a adunat în patru ani pierderi cât cifra de afaceri, adânceşte haosul şi dezastrul dintr-o companie de stat care reprezenta deja o gaură neagră pentru buget.

„La numirea în funcţie a lui Heinzmann (CEO-ul privat al Tarom- n.red.), mem­brii CA au cerut în­gheţarea angajărilor, raţionalizarea achiziţiilor, renegocierea contractelor cu furnizorii, precum şi pregătirea restructurării companiei. Aceste linii adoptate de către membrii ca CA au fost respectate de Heinzmann, care a permis derularea unei serii de achiziţii şi continuarea angajărilor fără respectarea procedurilor şi fără aprobarea CA“, a spus Dan Pascariu ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în birourile Tarom din Otopeni.  Pascariu, care a monopolizat discuţiile, nu a menţionat despre ce achiziţii este vorba, dar a subliniat faptul că „aceste ieşiri în presă sunt contraprodictive“, iar compania are nevoie de „linişte“. Întrebat de ZF câţi oameni a angajat CEO-ul Tarom, Pascariu a spus că s-au făcut 40 de noi angajări în departamentul de operaţiuni la sol, fără aprobarea membrilor CA.