Băiatul muntenegrean rănit în accidentul de duminică povesteşte că autocarul a trecut peste el

Autor: Iuliana Enache 26.06.2013

Băiatul muntenegrean rănit în accidentul de duminică în care un autocar plin cu turişti români a căzut într-o prăpastie provocând moartea a 18 persoane, a povestit momentul tragediei, afirmând că vehiculul a trecut peste el, relatează cotidianul Dan, în pagina electronică.

"Autocarul a trecut peste mine, am crezut că visez când tata m-a întrebat «trăieşti?». I-am spus că da şi am plecat", a declarat Bojan Popovici.

"Totul s-a întâmplat în câteva secunde, nu ştiu cum, dar autocarul a trecut peste mine", a povestit el.

Tatăl şi fiul şi-au petrecut ziua de duminică în satul Vicje, iar în cursul după-amiezii se întorceau la Podgoriţa, unde locuiesc. Ei susţin că au mers pe jos din sat către autostradă pentru a aştepta autobuzul.

"Ploua şi ne îndreptam către staţie", a explicat tatăl copilului, Bosko Popovici, adăugând că a auzit deodată un zgomot puternic ce l-a determinat să se întoarcă să vadă ce se întâmplă.

"Iniţiat am văzut un autocar alb care intrase pe partea stângă şi care răsturna totul în cale. L-am văzut pe Bojan, care căzuse după ce a fost lovit de autocar", a declarat el.

După accident, cel mai îngrijorat a fost bunicul copilului, care s-a temut că fiul şi nepotul lui au murit.

Pe de altă parte, o persoană a fost arestată în noaptea de luni spre marţi sub suspiciunea că încerca să fure bani şi lucruri rămase în autocar. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani a coborât până la autocar cu scopul declarat de a ajuta echipele de la faţa locului. Unuia dintre lucrători i s-a părut suspect şi a raportat totul la poliţie. În urma percheziţiei, asupra bărbatului au fost găsiţi 50 de euro. El a fost luat de la locul accidentului dar nu se ştie dacă a fost reţinut de poliţie.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.