Fostul şef al bursei din Varşovia este în discuţii avansate pentru funcţia de CEO al BVB: Sunt aproape de o decizie finală

Autor: Roxana Pricop 10.06.2013

Polonezul Ludwik Sobolewski, fostul preşedinte şi CEO al Bursei de Valori din Varşovia, este în discuţii avansate cu conducerea BVB pentru a prelua funcţia de director executiv. Fostul conducător al celei mai mari bursei din regiune ar putea veni la Bucureşti pentru a conduce o bursă de şase ori mai mică, însă cu aspiraţii de a deveni un lider în Europa de Sud-Est.

Membrii din Consiliul BVB s-au întâlnit cu Ludwik Sobolewski de mai multe ori în ulti­mele săptămâni la Bu­cureşti şi la Varşovia pentru a-i propune polonezului funcţia de director executiv, rămasă vacantă din martie după de­miterea lui Victor Cionga.

Discuţiile sunt acum într-o etapă avan­sată, fiind pusă problema cazării lui So­bolewski în Bucureşti şi a viitorului pa­chet salarial. La bursa din Varşovia, sa­lariul său a fost de circa 20.000-25.000 de euro/lună, potrivit unor surse din piaţă.

Întrebat de ZF dacă poate confirma dis­cuţiile cu oficialii BVB, Ludwik Sobolewski a răspuns:

„Pot confirma că am avut în ulti­mele săptămâni multe întâlniri intere­sante cu reprezentanţi ai pieţei de ca­pital din România şi o serie de discuţii importante cu persoane din pieţele inter­naţionale, unde piaţa de capital din Ro­mânia a fost în centrul discuţiilor. Sunt foarte interesat ca regiunea Euro­pei Centrale şi de Est să devină mai atrac­tivă pentru investitorii interna­ţio­nali şi pentru antreprenori. Sunt aproa­pe să iau o decizie finală dacă voi con­tinua această misiune la nivelul unei burse de valori şi a conducerii unei pieţe de capital.“