Gruia Stoica şi Călin Mitică, cei doi moguli feroviari care se luptă pentru CFR Marfă. Americanii de la OmniTRAX au ieşit din cursă

Autor: Mirabela Tiron 06.06.2013

Compania de stat CFR Marfă, cu afaceri de 261 mi­l. euro, a rămas doar cu doi „peţitori“, GFR (deţi­nu­tă de Gruia Stoica) şi aso­cierea formată din Trans­fero­viar Grup (controlată de Călin Mi­ti­că) cu fondul Donau Finanz, după ce ame­ricanii de la OmniTrax au ieşit din cursa pentru preluarea pachetului majo­ritar, dat fiindcă nu au depus ofertă pre­li­minară şi neangajantă în plicul sigilat.

„În urma analizării documentelor, s-a constatat că GFR şi Asocierea Trans­feroviar Grup cu Donau Finantz au depus ofertele preliminare şi neanga­jan­te şi comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni con­form anunţului şi dosarului de prezen­tare, iar plicul depus de către OmniTRAX Inc. nu conţinea oferta pre­li­mi­nară si ne­an­gajantă şi nici co­men­tariile asupra con­trac­tului de vân­zare-cumpărare de ac­ţiuni“, au transmis ieri oficialii  Ministe­rului Trans­porturilor.