Dragoş Andrei, consilier al premierului Ponta, a fost numit membru în CA al EximBank

Autor: Razvan Voican 12.05.2013

Dragoş Andrei, 51 de ani, consilier de stat în cadrul cancelariei premierului Victor Ponta, a fost numit membru în consiliul de administraţie al băncii de stat EximBank. El a intrat în echipa primului-ministru la începutul acestui an.

Până în 1999 când şi-a înfiinţat firma de consultanţă financiară Valsa Consulting, Dragoş Andrei a deţinut o serie de funcţii relevante în sectorul bancar – director de operaţiuni şi director general al fostei Bănci Franco-Române, sucursala Bucuresti, vicepreşedinte al ABN AMRO România (actuala RBS) si prim-vicepreşedinte coordonator corporate&retail la defuncta Bancorex. În timpul cabinetului Năstase, Andrei a fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Potrivit declaraţiei de avere depuse la intrarea în cancelaria lui Victor Ponta, Dragoş Andrei a încasat în 2012 o soldă totală de 60.000 de lei de la Ministerul Apărării Naţionale, alături de cele 304.000 de lei ca dividende de la Valsa. La începutul anului, Guvernul l-a numit în consiliul de administraţie al EximBank şi pe avocatul Dan Lucian Vlădescu, preşedintele ANRMAP.