Un client al Bank of Cyprus: Cu prelungirile astea succesive îşi bat joc de banii noştri

Autor: Anelis Baciu 23.04.2013

Unii din clienţii cu sume în conturile Bank of Cyprus şi aflaţi în imposibiliatea de a avea acces la depozitele lor s-au obişnuit cu prelungirea termenului de suspendare, însă sunt revoltaţi şi afirmă că încălcarea dreptului de proprietate este o situaţie inadmisibilă.

„Este o situaţie nenorocită, aşa ceva nu poate fi admis într-un stat democratic, membru al UE. Cu prelungirile astea succesive îşi bat joc de banii noştri, este o încălcare a proprietăţii private. Nu am card şi nu am acces la banii mei de trei săptămâni şi cine ştie cât va mai dura”, a declarat un client al Bank of Cyprus pe care ZF l-a întâlnit astăzi în faţa agenţiei de pe Calea Moşilor a băncii cipriote.

Deşi spune că autorităţile locale, în special BNR ar trebui să intervină şi să ia măsuri pentru soluţionarea cât mai rapidă a problemelor, o bună parte din clienţi susţin că aşteaptă ca situaţia să se rezolve de la sine şi nu intenţionează să depună vreo plângere.

Sucursala locală a Bank of Cyprus va rămâne închisă şi în zilele următoare după ce Banca Centrală a Ciprului a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei pentru încă două zile.