PSD îi pregăteşte o revenire triumfală lui Adrian Năstase, ieşit aseară din închisoare

Autor: Iulian Anghel 19.03.2013

Eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase (primul premier de după revoluţie condamnat de justiţie) a fost primită cu entuziasm în tabăra PSD. Lui Năstase (62 de ani) i se pregăteşte revenirea în partid, pe poziţia de preşedinte al Consiliului Naţional pe care o deţinuse înainte de a fi condamnat la doi ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tribunalul Bucureşti a decis ieri eliberarea condiţionată a fostului premier după ce el fusese condamnat definitiv la 20 iunie 2012, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii“, în care a fost acuzat de strângere ilegală de fonduri pentru campania electorală din 2004, în care a candidat pentru preşedinţie din partea PSD. Năstase a fost încarcerat la 26 iunie după o tentativă eşuată de sinucidere şi a fost eliberat aseară din Penitenciarul Jilava.

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD totodată, a anunţat că funcţia deţinută de Năstase în partid înainte de a ajunge la închisoare - cea de preşedinte al Consiliului Naţional - va fi păstrată pentru el. Preşedintele PNL Crin Antonescu a salutat, la rându-i, eliberarea fostului premier, în timp ce alţi lideri ai PSD au opinat că Năstase îşi va relua locul în politica la vârf. Năstase a anunţat ieri că în următoarele zile va „espira libertatea” şi nu va da interviuri.