Noul gadget de la Pebble Technology: un ceas cu funcţii inteligente

Autor: Andreea Anghel 27.02.2013
Pebble Technology, o companie start-up cu sediul în Silicon Valley a lansat pe piaţă primul smartwatch de mână care se conectează la smartphone-urile Android şi iOS prin tehnologia Bluetooth şi afişează pe ecran informaţii despre apelurile, mesajele sau e-mailurile primite. Dispozitivul costă 150 de dolari (aproximativ 500 de lei) şi este disponibil la comandă pe site-ul getpebble.com.  
 
Dipozitivul nu este însă un ceas cu funcţii de comunicare, adică nu poţi iniţia apeluri sau scrie mesaje. El doar afişează informaţii despre apelant şi un fragment din mesajul primit.
 
Pebble, aşa cum este denumit ceasul, vine în cinci nuanţe şi este doar puţin mai mare decât un ceas de mână obişnuit.  De asemenea, software-ul instalat permite schimbarea interfeţelor, devenind un dipozitiv ”fashion” pentru  persoanele de sex feminin.
 
Cu ajutorul lui poţi gestiona lista cu muzică de pe telefon şi poţi vedea rapid ce cântec se aude şi informaţii despre artist şi despre album, fără să mai fii nevoit să scoţi telefonul din buzunar de fiecare dată.
 
Display-ul este alb-negru, asemănător cu cel al unui e-reader, având doar funcţii grafice de bază. Pe partea dreptă are trei butoane, sus –jos şi mijloc. Cele de sus şi de jos sunt folosite pentru a muta în sus şi în jos informaţiile şi cel din mijloc pentru a selecta. Singurul buton de pe partea stângă afişează meniul.
 
La fiecare alertă primită se aprinde o lumină de fundal şi vibrează uşor. În ceea ce priveşte bateria, producătorii spun că trebuie să dureze până la şapte zile de la încărcare dacă îl foloseşti normal, relatează The Wall Street Journal.
 
Până acum, compania a vândut 15.000 de unităţi şi a preluat comanda pentru alte 85.000 de unităţi. Ceasul ajunge la cumpărător în două luni după ce a fost iniţiată comanda, scrie publicaţia The Wall Street Journal.