Ce legătură există între McDonald’s, Clubul Texas din regie şi românul care deschide magazinele H&M în România

Autor: Cristina Roşca 17.02.2013

Mihai Duica este din vara anului trecut lease manager al H&M România, potrivit profilului său de pe profilul său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Anrerior, el a mai deţinut şi alte funcţii în cadrul companiei, precum cea de area HR şi store manager (director de magazin).

Românul a început să lucreze pentru H&M în noiembrie 2010, pe poziţia de director de magazin. La momentul respectiv H&M nu intrase oficial în România, prima deschidere având loc în martie 2011. Angajaţii însă au fost recrutaţi anterior şi trimişi la o serie de traininguri în afara ţării.

Înainte de a lucra pentru gigantul suedez Mihai Duica a fost area manager pentru un alt retailer de modă, Marks & Spencer, britanicii fiind aduşi pe piaţa locală în franciză de grecii de la Marinopoulos.

Mai bine de cinci ani, înainte de a lucra în retailul de modă el a fost angajat în industria ospitalităţii. Astfel, în 1995 s-a angajat ca second assistant manager la McDonald's, poziţie unde a rămas circa doi ani şi jumătate. Ulterior a devenit executive manager al clubului Texas din Regie.

Mihai Duica este absolvent al Universităţii Spiru Haret, cu specializarea management financiar.

H&M are în România 22 de magazine şi vânzări de 635 mil. coroane suedeze (73,7 mil. euro la cursul de astăzi), în anul fiscal 2012, aproape duble faţă de anul anterior.