Oltchim ar putea urma modelul de privatizare al General Motors, unul dintre cele mai de succes din lume

Autor: Adrian Cojocar 02.02.2013

Gheorghe Piperea, unul dintre reprezentanţii judiciari al celui mai mare combinat chimic din ţară, Oltchim Râmnicu Vâlcea a declarat că va propune un model de privatizare a companiei prin reorganizare după modelul General Motors în ediţia ZF Live de miercuri, 30 ianuarie.

"Varianta pe care o recomand este să se separe activele bune de cele rele, iar ce este curat să fie transferat la un Oltchim 2 care să fie vândut către un investitor cu obligaţiile de inves­ti­ţii de rigoare. General Motors este un exemplu în acest sens, compania nou-înfiinţată ajungând să fie chiar relistată pe bursa din New York şi ameninţă în prezent Volkswagen şi Toyota din poziţia numărul unu de producător auto", a spus Piperea.

General Motors, cel mai mare producător de automobile american, care a intrat în insolvenţă în iunie 2009 pe fondul pierderilor, este unul dintre cele mai de succes modele de reorganizare din lume.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a intrat miercuri în procedură de insolvenţă după ce Tribunalul Vâlcea a aprobat cererea înaintată în acest sens de administratorii companiei.

Citiţi mai multe despre insolvenţa Oltchim şi şansele ca aceasta să ducă la salvarea combinatului pe zfcorporate.ro