Ponta: “Ori Crin, ori nimeni de la PNL”

Autor: Gândul 27.01.2013

Două lucruri s-au întâmplat sâmbătă seara, care merită comentate, în ordinea aceasta: o intervenţie, pe un post tv, a seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus, în contextul unei emisiuni obişnuite, cu nervi, isterii şi lipsă de educaţie manifestă; apoi, precizarea făcută de premier că PSD nu susţine un penelist la preşedinţie, ci pe Crin Antonescu.

Auzindu-l pe Quintus, în dialog cu un tânăr pedelist, cam nepregătit - dar probabil de jurnă, în apărarea partidului - am avut, pentru o clipă, senzaţia că politica noastră necioplită a împlinit cei şapte ani de-acasă. Perfect lucid, cu bine cunoscuta-i undă de umor şi, mai ales, fără grosolănii inepte, seniorul l-a pus pe tânăr în dificultate. Surprinzător, ca o părere generală, şi tânărul politician, la rândul său, a marşat în aceeaşi notă, discuţia având o conotaţie de decenţă şi bun simţ.

Dincolo de faptul că fostul preşedinte liberal este cel care l-a susţinut şi impus pe Antonescu la preşedinţia partidului, sprijin acordat în continuare, nu am distins în declaraţiile sale nicio o nuanţă de parti pris găunos.

Citiţi mai departe pe Gândul.