Câte maşini de lux au fost înmatriculate în România în ultimul an

Autor: Bogdan Alecu 11.01.2013

Numărul de maşini noi înmatriculate pe piaţa locală în 2012 a scăzut cu aproape 20%, potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), la aproape 66.500 de maşini, cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani.

Topul creşte­rilor a fost susţinut şi în acest an de au­to­mo­bile­le de lux. Printre cele mai exclusiviste se numără două Lam­bor­ghini Aventador noi, una înma­tri­cu­lată în prima jumătate a acestui an, iar a do­ua în luna decembrie, modelul fiind cel mai scump şi cel mai performant din gama constructorului italian, cu un preţ de peste 300.000 de euro.

Cea mai mare creştere înregistrată în 2012 a fost punctată de Bentley, care de la o singură maşină nouă înmatriculată în 2011 a crescut la şapte. Pe fondul creşterii cererii pentru automobilele mărcii britanice, în luna martie a acestui an Porsche Inter Auto va deschide în cadrul cen­trului Pipera 2 pri­mul showroom ofi­cial al constructorului bri­ta­nic. Creşteri de aproa­pe 60% a înre­gistrat şi Porsche, care a ajuns la aproape 190 de maşini.