Studiourile de film Cinecittà, prezentate prin intermediul unei aplicaţii pentru iPad şi iPhone

Autor: Oana Ghita 23.12.2012

Aceasta este prima aplicaţie care le oferă utilizatorilor accesul la documentare, informaţii despre distribuţia de film, scurtmetraje şi ştiri. Aplicaţia le oferă utilizatorilor acces şi la baza de date a bibliotecii Luce Cinecittà.

De asemenea, admiratorii studiourilor italiene care au făcut istorie mai pot admira imagini din culise şi pot accesa o platformă interactivă disponibilă în limbile engleză şi italiană.

Studiourile cinematografice Cinecittà, situate într-un imens complex la numai câţiva kilometri de centrul istoric al Romei, au sărbătorit 75 de ani de existenţă în luna aprilie.

În "oraşul cinematografiei" au fost realizate numeroase capodopere ale genului precum "La Dolce Vita" (1960), "Amarcord" (1973) şi "Satyricon" (1969) de Federico Fellini.

În anii '70, avântul luat de producţiile televizate şi criza producţiilor cinematografice a pus capăt epocii de aur a studiourilor Cinecittà, care au intrat într-un con de umbră.

Privatizarea aproape totală a studiourilor, în 1997, a permis atragerea de noi contracte mari, printre care se numără şi serialul de televiziune "Roma".