Analiştii financiari pot să obţină două noi certificări internaţionale prin AAFBR

Autor: Claudia Medrega 19.12.2012

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) pune la dispoziţia profesioniştilor din domeniul financiar două noi certificări internaţionale, respectiv Certified European Financial Analyst (CEFA) şi Certified International Investment Analyst (CIIA).

De cele două certificări pot beneficia toţi cei interesaţi de pregătiri suplimentare pentru cariera şi activitatea profesională, fie că sunt la începutul carierei (CEFA) sau cu minim 3 ani de experienţă în domeniu (CIIA), potrivit informaţiilor transmise de asociaţie.

Certified International Investment Analyst (CIIA) este o calificare profesională recunoscută internaţional pentru persoanele care lucrează în domeniul financiar şi al investiţiilor. AAFBR a devenit membru afiliat al Association of Certified International Investment Analysts (ACIIA) începând din luna decembrie 2012.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale aproximativ 80 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.