Sezonul de schi în staţiunea Covasna începe joi, fiind amenajate două pârtii

Autori: Kiss Edit , Andreea Tobias 18.12.2012

Viceprimarul oraşului Covasna, Thiesz Janos, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că pârtia de o mie de metri a fost amenajată, după ce la sfârşitul anului trecut a fost dată în folosinţă o altă pârtie, de 480 de metri.

Potrivit sursei citate, joi va începe sezonul de schi în staţiune, pe ambele pârtii.

La finele săptămânii trecute, la Băile Şugaş - Sfântu Gheorghe a fost deschis sezonul, aici schiorii având la dispoziţie o pârtie cu o lungime de 500 de metri şi una de 250 de metri, dotate cu teleschi, instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă.

De asemenea, la baza pârtiilor au fost montate camere de filmat.

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, declara că amenajarea pârtiei de schi cu o lungime de 1.000 de metri costă aproximativ 700-800.000 lei.

Primăria staţiunii Covasna a finalizat, la sfârşitul anului trecut, lucrările de amenajare a unei pârtii de schi de 480 de metri, pentru începători.

Covasna este cea mai renumită staţiune balneo-climaterică din ţară pentru tratarea afecţiunilor cardio-vasculare, oraşul având mai multe hoteluri şi pensiuni, un spital de profil cardiologic, cu baze de tratament de profil moderne.