Un număr de 12 localităţi din Vaslui, Botoşani şi Iaşi nu sunt alimentate cu energie electrică

Autor: Liliana Bujdei 17.12.2012

Potrivit unui comunicat al E.On Moldova Distribuţie, viscolul din ultimele zile a provocat avarii semnificative în reţelele de energie electrică din Moldova, iar echipele de intervenţie nu au reuşit să ajungă la toate liniile afectate de intemperii, din cauza drumurilor înzăpezite.

Astfel, luni seară erau afectate total sau parţial şase linii de medie tensiune şi 60 de posturi de transformare din 12 localităţi.

Cele mai afectate judeţe sunt Vaslui, unde nu sunt alimentate cu energie electrică localităţile Lacul Babei, Dragomireşti, Vinderei, Căpuşneni, Fundu Văii, Poieneşti, şi Botoşani, unde nu este electricitate în localităţile Mitoc, Horia, Crasnaleuca, Coţuşca şi Poiana.

În judeţul Iaşi alimentarea cu energie electrică nu este reluată în localitatea Dagâţa, în timp ce în judeţele Neamţ, Suceava şi Bacău există localităţi nealimentate parţial cu energie electrică.

"Echipele E.ON Moldova Distribuţie acţionează în continuare pentru remedierea acestor avarii, precum şi pentru rezolvarea deranjamentelor individuale şi colective. Este posibil ca până la eliberarea căilor de acces către localităţile afectate de viscol, unele intervenţii să se facă cu întârziere", se mai arată în comunicat.