Doris Andronescu, Sanador: Lipsa predictibilităţii ne-a făcut să fim mult mai precauţi în construcţia bugetară

Autor: Ioana David 17.12.2012

Pentru Doris Andronescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din industria serviciilor medicale private, anul 2013 va fi de consolidare şi optimizare. Sanador a mizat pe extindere în criză, iar anul viitor ar putea ajunge la afaceri de 28 mil. euro.

Sanador, companie deţinută integral de către Doris Andronescu, a continuat să se extindă în perioada de criză şi a adus un spital în urma unei investiţii record de 40 mil. euro. Spitalul are o capacitate de 290 de paturi şi se întinde pe o suprafaţă de 18.000 mp. Unitatea a început să funcţioneze din iunie 2011, iar până la finalul acelui an a generat venituri totale de 5 mil. euro, cel mai ridicat nivel dintre toate cele opt spitale inaugurate anul trecut.

"Optimizarea folosirii resurselor umane şi materiale este un element central în strategia de criză", a mai spus Doris Andronescu, acţionarul unic al companiei.

Doris Andronescu este soţia omului de afaceri Florin Andronescu, care şi-a legat numele de companii precum Flanco sau Credisson din vânzarea cărora a obţinut circa 20 mil. euro.

Sanador activează într-un domeniu în care principalii jucători au continuat să se extindă şi în care compania câştigă teren.

"Nu credem că s-a mărit piaţa, însă credem că s-au redistribuit cotele de piaţă", a mai spus Doris Andronescu. Ea adaugă faptul că lipsa predictibilităţii i-a făcut să fie mai precauţi în construcţia bugetară.

Sectorul privat de sănătate aşteaptă încă de anul trecut o nouă lege în domeniul sănătăţii, iar fără o astfel de iniţativă implementată Doris Andronescu spune că în industrie există un mare grad de saturaţie.

Sanador a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de 85 mil. lei (19,2 mil. euro), în creştere cu 86% comparativ cu acelaşi interval din 2011 (în condiţiile deschiderii spitalului).

Compania a fost înfiinţată în 2001, iar în prezent deţine atât spitalul, cât şi clinici şi un laborator.