Investiţie Safety Broker şi BAC România de peste 600.000 euro într-un un site de asigurări

Autor: Adrian Dumitrache 12.12.2012

"Obiectivul nostru este ca www.goya.ro să devină liderul pieţei de asigurări online în 1-2 ani. Investiţia pe care am făcut-o acum vine să reconfirme potenţialul pieţei de asigurări online din România, estimată la circa 45 milioane de euro", a declarat directorul general al Safety Broker, Viorel Vasile, într-un comunicat.

La rândul său, Arin Ion, partener la BAC România, a afirmat că decizia implicării în proiectul www.goya.ro s-a datorat potenţialului semnificativ de creştere al pieţei de asigurări online din România pe termen lung.

"În momentul de faţă, mai puţin de 3% din asigurările generale sunt încheiate prin canalul online, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai joase niveluri de penetrare a distribuţiei de asigurări online din Europa", a spus Ion.

Dezvoltat pe parcursul a trei luni, investiţia de peste 600.000 euro a inclus concepţia şi realizarea site-ului în sine, precum şi bugetul alocat campaniei de marketing aferente.

Safety Broker a intermediat în primele nouă luni prime de asigurare de circa 23,5 milioane euro, cu aproximativ 50% mai mult decât în perioada corespondentă a anului precedent.

BAC a fost înfiinţată în 1998 ca banca de investiţii, fiind o divizie a Europa Capital Management (ECM). În octombrie 2000, BAC s-a separat de ECM. Biroul din România a devenit operational în 2004.