Familia Ciurtin a mai transferat 16% din Albalact în Cipru

Autor: Stefan Musgociu 12.12.2012

Petre Ciurtin, tatăl directorului general al Albalact (ALBZ) Raul Ciurtin, a transferat marţi un pachet de acţiuni reprezentând 15,67% din titlurile procesatorului de lactate către o firmă înregistrată în Cipru, Croniar Holdings Limited.

Titlurile au fost transferate la ora 15:34, la preţul de 0,1041 lei, cu 20% sub ultima cotaţie de luni, de 0,1302 lei/acţiune. Astfel, transferul a fost efectuat pentru suma de 10,6 milioane de lei (2,3 milioane de euro). Operaţiunile au fost intermediate de UniCredit CAIB Securities, potrivit unor notificări transmise marţi Bursei.

Tranzacţia de marţi este asemă­nă­toare altor două transferuri realizate la începutul lunii august, când preşedintele CA şi directorul general al companiei Raul Ciurtin şi tatăl său Petru Ciurtin au transferat 26,85% din acţiunile Albalact către o firmă înregistrată în Cipru, Crisware Holdings.

Atunci, Raul Ciurtin a declarat că va rămâne acţionar la Albalact şi va continua să investească prin firma din Cipru. După tranzacţia de ieri, Petru Ciurtin mai deţine 16,07% din acţiunile Albalact. Cel mai mare acţionar minoritar al companiei este fondul de investiţii RC2, cu 25,45% din acţiuni.

Compania a înregistrat în primele nouă luni afaceri de 247 milioane de lei, nivel apropiat de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, şi cu un profit net în scădere cu 23%, la 2,7 milioane de lei.