Prahova: Probleme la alimentarea cu energie în 65 de localităţi, peste 100 de secţii fără curent

Autor: Daciana Ilie 09.12.2012

Potrivit inginerului Marian Popa, reprezentat al Electrica Muntenia Nord, duminică, la ora 13.00, 65 de localităţi prahovene nu beneficiază de alimentare cu energie electrică, întreruperea fiind totală sau parţială.

Astfel, oraşe precum Breaza, Comarnic sau Slănic, dar şi alte localităţi din jurul acestor oraşe nu sunt alimentate cu electricitate. În alte localităţi sunt cartiere sau străzi care nu beneficiază de curent electric în urma avariilor.

Conform estimărilor Electrica Muntenia Nord, aproximativ 17.600 de consumatori nu au curent electric duminică, la prânz.

În cele 65 de localităţi, 114 secţii de votare au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Marian Popa a precizat că în şase localităţi reprezentanţii Electrica Muntenia Nord au dus la secţiile de votare grupuri electrogene pentru a asigura alimentarea cu energie electrică.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Prahova, judecătorul Alina Anton Pavel, a declarat că în niciuna dintre secţiile de votare rămase fără electricitate procesul electoral nu a fost întrerupt.

Preşedintele BEJ Prahova a precizat că va trebui găsită o soluţie în ceea ce priveşte procesul electoral în aceste secţii la lăsarea serii.

Un număr de 41 de echipe ale Electrica Muntenia Nord se află pe teren, încercând să remedieze avariile de la reţeaua de electricitate, respectiv la stâlpii de susţinere ai reţelei şi la conductorii de pe reţea.

Mai multe autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii, duminică, pe un drum din staţiunea Sinaia şi în localitatea Valea Plopului, iar peste 150 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic în mai multe zone din judeţul Prahova, blocând drumuri şi provocând avarii la reţeaua de electricitate.

În ultimele 12 ore în partea de sud a judeţului Prahova a plouat torenţial, iar în nord, de la Comarnic spre Azuga, a nins fără încetare, în staţiunile de pe Valea Prahovei stratul de zăpadă fiind de aproximativ 30 de centimetri.

De asemenea, traficul rutier pe DN 1 A Ploieşti - Braşov este blocat, duminică, pe ambele sensuri după ce mai mulţi copaci au căzut pe şosea din cauza vântului puternic.