CNA: Spotul TV pentru referendumul privind mineritul în Munţii Apuseni trebuie modificat

Autor: Madalina Cerban 06.12.2012

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, un spot TV despre referendumul organizat duminică, în 35 de localităţi din judeţul Alba, pentru consultarea cetăţenilor cu privire la repornirea mineritului în Munţii Apuseni.

Membrii CNA au considerat că respectivul spot poate dezinforma telespectatorii, care pot crede că referendumul se desfăşoară la nivel naţional.

Astfel, membrii CNA au decis să aplice o decizie de intrare în legalitate în cazul acestui spot, ceea ce semnifică faptul că respectivul clip nu mai poate fi difuzat în forma actuală.

De asemenea, membrii CNA au decis că spotul trebuie modificat în sensul că precizarea potrivit căreia referendumul are loc în 35 de localităţi din judeţul Alba trebuie scrisă cu fonturi mai mari pe ecran şi trebuie să stea pe ecran mai mult timp pentru a putea fi citită de către telespectatori.

Totodată, potrivit membrilor CNA, spotul TV pentru referendumul privind mineritul din Munţii Apuseni, în forma modificată potrivit indicaţiilor Consiliului, mai poate fi difuzat până în vineri, la ora 24.00, potrivit legislaţiei privind referendumul.