Liviu Drăgan, TotalSoft: Nu am nicio îndoială că se vor mai închide fabrici în România şi în 2012

Autor: Adelina Mihai 04.12.2012

Este anormal ca într-un stat cu o populaţie stabilă de 19 milioane de locuitori să existe doar 4,3 milioane de salariaţi, iar România este un caz unic în Europa din acest punct de vedere, este de părere Liviu Drăgan, directorul general al Totalsoft, unul dintre cei mai mari producători de aplicaţii software de pe piaţa locală.

"România ar trebui să aibă cel puţin şase milioane de angajaţi care să plătească taxe şi impozite. Faptul că s-au pierdut 500.000 de locuri de muncă în ultimii patru ani nu este mult, dacă ne uităm la situaţia din Europa Occidentală, unde s-au închis fabrici şi uzine. Nu am nicio îndoială că se vor mai închide şi în România unităţi de producţie în 2013, după cum a făcut şi Nokia", a spus Liviu Drăgan, care conduce o companie cu peste 500 de angajaţi.

În opinia sa, 2013 va fi un mai greu pentru economie, pentru că firmele vor continua să îşi reducă din costuri pentru a-şi suplini nevoia de licidităţi. El crede că, până în prezent, criza nu s-a simţit atât de mult la nivelul salariaţilor (din mediul privat), pentru că aceştia nu au avut parte de scăderi salariale.