CNADNR a mai reziliat un contract cu Romstrade, pentru un lot al drumului Alexandria-Craiova

Autor: Ioan Dornescu 28.11.2012

Contractul încheiat cu asocierea Romstrade - Ezentis Infraestructuras - Euroconstruct Trading 98 viza reabilitarea DN6, lot 2, pe o porţiune de aproape 53 de kilometri.

"Precizăm că în data de 14 noiembrie CNADNR a transmis înştiinţarea de reziliere a contractului. Decizia de transmitere a înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv nu a îndeplinit notificarea de remediere cu privire la recuperarea întârzierilor şi nu a respectat termenele asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referinţă", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Compania de Drumuri menţionează că antreprenorul nu îşi poate îndeplini obligaţiile contractuale şi nu poate finaliza toate lucrările până la expirarea duratei de execuţie a lucrărilor, de 730 zile, în contextul în care au trecut deja 560 zile.

CNADNR a reziliat recent şi contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, încheiat cu o asociere condusă de compania Romstrade, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor.