Oradea a investit 4,5 mil. euro în modernizarea grădinii zoologice

Autor: Laurentiu Cotu 22.11.2012

Primăria Oradea a finalizat o investiţie în valoare de 4,5 mil. euro pentru amenajarea, extinderea şi modernizarea grădinii zoologice din municipiu. Proiectul a fost finanţat de către Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin intermediul ”Convenţiei privind finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor”.

Proiectul de amenajare şi modernizare a grădinii zoologice Oradea a fost aprobat pentru finanţare în anul 2008, iar din anul 2010 au demarat efectiv lucrările. În cadrul acestui proiect a avut loc modernizarea tuturor corpurilor de construcţie (52 de clădiri), dar şi amenajarea a 22.455 mp de suprafeţe exterioare. Totodată, suprfaţa a crescut de la circa 3,5 ha în 2008, la 7 hectare în prezent.

În perioada următoare administraţia grădinii zoologice din Oradea va pregăti documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare, iar ulterior va realiza demersurile necesare pentru a deveni membră a Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA). Urmează ca în primăvara anului viitor, grădina zoologică din Oradea să fie deschisă publicului.

laurenţiu.cotu@zf.ro