Traficul aerian a fost reluat pe Aeroportul din Cluj-Napoca, unde ceaţa a afectat cel puţin 13 curse

Autori: Pacala Dana , Vasile Magradean 20.11.2012

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că traficul aerian a fost reluat odată cu aterizarea cursei de la Bucureşti a companiei Tarom, la ora 14.30, cu o întârziere de patru ore.

"Aeroportul este operaţional şi sunt condiţii foarte bune de aterizare/ decolare, fiind soare. Zborurile se reiau conform programului. Prognoza meteo pentru miercuri arată că vor fi condiţii care favorizează ceaţa pe o zonă extinsă, dar va fi mai atenuată. Se estimează că miercuri, după ora 10.00, vor fi condiţii de zbor", au spus sursele citate.

Potrivit site-ului aeroportului clujean, marţi au fost anulate din cauza ceţii cursele care ar fi trebuit să plece de la Cluj-Napoca spre Zaragoza, la ora 6.00, spre Bucureşti, la ora 6.15, spre Viena, la ora 9.05, spre Munchen, la ora 13.20, şi o alta spre Bucureşti, la ora 13.45, dar şi cele care ar fi urmat să aterizeze de la Munchen, la ora 00.25, o alta de la Munchen, la 12.25, de la Zaragoza, la 12.55, şi de la Viena, la 14.20.

De asemenea, înregistrează întârzieri cursa Tarom spre Bucureşti, care trebuia să decoleze la ora 10.35 şi care este programată să plece la ora 15.15, cea de Treviso, care trebuia să plece la ora 13.30 şi va pleca cu o întârziere de trei ore, dar şi mai multe zboruri care trebuiau să sosească la Cluj: cel de la Bucureşti care trebuia să ajungă la ora 14.15 şi cel de la Treviso, care era programat să aterizeze la ora 17.25 şi care va ajunge abia la 20.30.

Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca a fost afectat de ceaţă şi duminică şi luni, când au fost anulate, întârziate sau redirecţionate spre alte aeroporturi aproximativ 30 de curse aeriene. Sute de pasageri au stat ore în şir în aeroport, în aşteptarea îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice.