dm drogerie markt deschide cel de-al 56-lea magazin în Polus Center Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 18.11.2012

Retailerul german dm drogerie markt va deschide joi, 22 noiembrie, cel de-al 56-lea magazin de pe piaţa locală în centrul comercial Polus Center din Cluj. Unitatea ocupă o suprafaţă de peste 300 mp şi este situată lângă magazinul Piazza Italia.

Reţeaua dm vinde produse cosmetice şi cosmetică decorativă, parfumuri, vopsele păr, produse pentru îngrijire corporală, articole de îngrijire şi alimente pentru copii, produse naturiste şi alimente pentru diabetici, produse de curăţenie sau hrană pentru animale de companie. Printre mărcile proprii se numără Balea, Alverde, Denkmit, Profissimo, babylove, Dein Bestes sau Dontodent. În ceea ce priveşte investiţia într-o unitate dm, potrivit informaţiilor anterioare, aceasta variază în jurul valorii de 500.000 de euro, buget ce include şi stocul de marfă.

dm, companie prezentă doar în statele din Europa Centrală şi de Est şi Germania, a intrat pe piaţa locală în anul 2007, după ce testase modelul de business în Cehia, Ungaria şi Polonia. Reţeaua germană a intrat pe piaţa locală cu un magazin în Timişoara, pentru ca ulterior să se extindă în principal în vestul, centrul şi sud-estul ţării. dm drogerie markt a terminat anul trecut cu afaceri de 90 mil. lei (21 mil. euro), în creştere cu 60% faţă de anul anterior. Primele magazine dm au fost deschise în Germania în anul 1973, a urmat Austria în 1976, iar apoi Cehia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Slovacia, Serbia, Bosnia, Bulgaria şi Macedonia.

laurenţiu.cotu@zf.ro