National Geographic Channel lansează un concurs pentru câştigarea unui adăpost antiatomic

Autor: Oana Ghita 15.11.2012

Acest adăpost antiatomic, realizat din beton armat, a fost prezentat miercuri presei şi poate găzdui şase persoane, pe o suprafaţă de opt metri pătraţi.

Conceput de o firmă specializată, acesta poate face faţă oricărei catastrofe naturale, chimice sau nucleare. Are o supapă de decompresie, ziduri groase de 25 de centimetri, paturi suprapuse, iluminare cu generator, măşti de gaze şi conserve cu mâncare pentru situaţiile de urgenţă. Complet etanş şi autonom în ceea ce priveşte electricitatea şi alimentarea cu apă, buncărul îşi apără locuitorii de "efectele mecanice şi termice ale unei explozii nucleare", susţine versiunea franceză a National Geographic.

Posesorii acestui buncăr vor petrece "o noapte caldă de 21 decembrie", dată la care, potrivit unor interpretări ale calendarului maya, va fi sfârşitul lumii.

Cei care vor să participe la concurs o pot face pe site-ul http://etesvousprets.com. Singura condiţie pentru posesorii unui asemenea adăpost este să aibă spaţiul necesar pentru a primi premiul, care cântăreşte 25 de tone.

La nivel mondial, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S., care este o companie joint-venture între NGT şi Fox Cable Networks Group) este disponibil în 440 milioane de case, în 171 ţări, în 38 de limbi străine.