Vodafone investeşte 0,5 mil. euro în programul „Mobile for Good“

Autor: Adrian Seceleanu 12.11.2012

500 de români care suferă de diabet vor primi un glucometru compatibil cu tehnologia de comunicaţii de date Bluetooth, care transmite datele privind glicemia către o aplicaţie software care poate fi accesată şi de medici, ca parte a unui program denumit "Mobile for Good", cu o valoare de 0,5 mil. euro şi care este susţinut de Fundaţia companiei Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă. Kitul care va fi primit de persoanele care suferă de diabet include şi consumabilele necesare pentru monitorizarea timp de un an a glicemiei.

Programul dedicat diabeticilor, în care participanţii vor fi selectaţi de medici, are un buget de 400.000 de euro. Un alt proiect parte a acestui program este cel prin care 150 de persoane cu vârste între 60 şi 90 de ani vor primi telefoane speciale cu un buton de panică, prin care pot solicita sprijin în situaţii de urgenţă.

"Mobile for Good" este un program care foloseşte tehnologiile mobile pentru a îmbunătăţi viaţa persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sănătate, a declarat Florina Tănase, senior director regulatory, legal and corporate affairs al Vodafone România.