Firma Pfeiffer va realiza subtraversarea râului Suceava cu conducte ce transportă ape uzate

Autor: Tibi Bujdei 07.11.2012

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a semnat cu firma austriacă Pfeiffer contractul pentru execuţia lucărilor de subtraversare a conductelor de ape uzate ale municipiului.

El a spus că firma va realiza lucrarea în 16 luni cu 7,3 milioane de lei fără TVA şi că speră ca din luna martie 2013 să se lucreze deja în albia râului.

Primarul a reamintit că această subtraversare a fost refăcută în 2004 cu fonduri ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Danemarca, dar că aceste conducte s-au colmatat între timp, iar după ce staţia de epurare a fost retehnologizată printr-un proiect ISPA s-a impus refacerea acestei lucrări.

Înainte de modernizarea din 2004, conductele respective au cedat de mai multe ori din cauza unor viituri ceea ce a condus la poluarea râului Suceava.

Lucrările de subtraversare a conductelor de evacuare a apelor menajere au costat 1,1 milioane de lei, din care o sută de mii de euro a fost contribuţia nerambursabilă a Guvernului danez.